De selectiegroep C 9 tot en met 16 jaar.
De selectiegroep C 9 tot en met 16 jaar. Foto: Ingezonden

ModèstoDûns in de prijzen bij voorronde NK jazzdans te Twello

Algemeen

Zaterdag 2 april deden de selectiegroepen D 9 tot en met 13 jaar, C 9 tot en met 13 jaar en C 9 tot en met 16 jaar van ModèstoDûns mee aan de voorrondes voor de Nederlands Kampioenschappen Jazzdans in Twello. Dit is een voorronde waarin teams in verschillende niveaus en leeftijdscategorieën zich kunnen plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.

De groepen D 9 tot en met 13 en C 9 tot en met 13, onder leiding van Evelien Pijnacker, deden mee in het middagprogramma. Beide groepen hebben een mooie prestatie neergezet, waarbij hun puntentotaal genoeg was voor een tweede plaats. In de avondwedstrijd kwam de groep C tot en met 16 jaar in actie, onder leiding van Hendrica de Hoop. Deze groep danseressen scoorde twee keer een dikke acht, waardoor ze een mooie derde plaats behaalden op het podium. Een topprestatie voor alle drie de groepen.

Afhankelijk van de nog komende voorrondes, is het nog even afwachten of ze door zullen gaan naar de Nederlandse kampioenschappen. De Nederlandse kampioenschappen zullen voor de D 9 tot en met 13 plaatsvinden op zaterdag 14 mei in Harderwijk en voor de C-groepen op 25 juni in Ahoy Rotterdam. Hier mogen alle geplaatste teams voor de laatste keer de dans laten zien en zal de winnaar per categorie uitgeroepen worden tot Nederlands kampioen.