Een luchtfoto van de Minister van den Brinklaan in Burgum.
Een luchtfoto van de Minister van den Brinklaan in Burgum. Foto: Ingezonden

Verhalenmiddag met dorpsgids Pier Boonstra in Observeum

Algemeen

Op zondag 10 april is er in het Observeum in Burgum een verhalenmiddag met dorpsgids Pier Boonstra. Hij zal vertellen over de Minister van den Brinklaan in Burgum. 

Bewoners zijn vaak benieuwd hoe de straat waar ze wonen aan haar naam komt. Waarom noem je een straat bijvoorbeeld naar een minister? Dat moet dan wel een bijzonder mens zijn die veel voor de gemeenschap heeft betekend.

Wil je weten hoe het zit met de naamgever van deze fraaie lange laan? Is er een verband met de omliggende straten of met de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg? Waarom is de straat in de zeventiger jaren zo aangelegd met die merkwaardige groenstrook? Hoe zag de omgeving er toen uit en wat heeft dat te maken met de ontwikkeling van Burgum? Dorpsgids Pier Boonstra vertelt hoe het zit. Bewoners kunnen vragen stellen en ervaringen met het wonen aan deze laan delen.

De verhalenmiddag begint om 14.00 uur. Er is plaats voor 50 personen en reserveren vooraf is noodzakelijk, want vol is vol. Reserveer via telefoon 0511-465544 of e-mail info@observeum.nl