De Kruisweg in Damwâld
De Kruisweg in Damwâld Foto: Actief Media

Dorpshuis De Kruisweg weer open, nu trendy restaurant

Algemeen

De Kruisweg in Damwâld gaat weer open! Vrijdag 1 april om 11 uur openden de deuren van het vernieuwde restaurant annex zalencentrum. De afgelopen tijd is hard gewerkt aan de verbouwing van het honderdveertig jaar oude monumentale pand.

Het bruincafé is vervangen door een trendy, eigentijds restaurant waar de nieuwe uitbater Boudewijn von Brucken Fock de scepter zal zwaaien. De Kruisweg heeft na het vertrek van de vorige uitbater bijna twee jaar leeg gestaan.

Doorstart voor het dorpshuis

Dat De Kruisweg eindelijk weer de deuren opent betekent veel voor het verenigingsleven en dorpsactiviteiten. De Kruisweg is naast restaurant en zalencentrum namelijk ook dorpshuis. De activiteitencommissie is druk bezig met het opzetten van een nieuw cultureel- en mienskipsprogramma. Het eerste evenement is al komende zaterdagavond, dan wordt met een revue het honderdveertigjarig bestaan van De Kruisweg gevierd. Deze avond is al uitverkocht, daarom volgt op 9 april een tweede avond.

Nieuwe uitbater


Boudewijn von Brucken Fock ontvangt bloemen - Actief Media

De Kruisweg is sinds 2009 in het bezit van de gemeente Dantumadiel. Het monumentale pand werd destijds aangekocht met als doel om er een dorpshuis van te maken. Sinds begin dit jaar is Stichting Doarpshûs De Krúswei huurder van het pand en zodoende verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie. Zij vonden in Boudewijn een enthousiaste uitbater die met de nodige horecaervaring van De Kruisweg weer een levendige plek in het dorp kan maken.