Afbeelding
Foto: Actief Media

Hulpactie voor Oekraïense vluchtelingen in Roemenië

Algemeen

De stichtingen Hulpgoederen Garyp/Earnewâld en Hulp Transporten Roemenië De Westereen zijn een inzamelingsactie gestart voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Roemenië.

Het gebied waar de stichtingen werkzaam zijn ligt ongeveer 25 kilometer van de grens met de republiek Moldavië, het armste land van Europa. De stichtingen werken samen met burgemeester Dobreanu van de gemeente Voinesti en dominee Paul Marica van de baptistengemeente in Negresti, beide plaatsen liggen in het noordoosten van Roemenië.

Het door de Stichting Hulpgoederen Garyp/Earnewâld gerealiseerde multifunctioneel centrum in Schitu Stavnic, dit ligt in de gemeente Voinesti, wordt voor een deel niet gebruikt. In overleg is besloten deze locatie te gebruiken voor de opvang van vluchtelingen.

De stichtingen zamelen nu goederen in zoals matrassen, kussens, dekbedden, slaapzakken en overige noodzakelijke medische artikelen en hygiënehulpmiddelen (medicijnen, pampers, toiletartikelen, et cetera). Medio april worden de goederen getransporteerd naar het noordoosten van Roemenië.

De gevraagde goederen kunnen op 7 en 8 april tussen 9.00 en 19.00 ingeleverd worden bij Piet en Ineke de Jong op Inialoane 61 in Garyp en in het voormalige pand van de Primera op Ljurkstrjitte 51 in De Westereen.

Het is ook mogelijk om een financiële bijdrage te doen via NL87 RABO 0132 4012 58 ten name van HTR Zwaagwesteinde of NL81 RABO 0362 7193 30 ten name van Stichting Hulpgoederen Roemenië. Van de opbrengsten wordt ter plaatse in Roemenië voedsel gekocht voor de Oekraïense vluchtelingen. Beide stichtingen hebben de ANBI-status, waardoor uw giften aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.