Deze vreugde bij Broekster Boys (roodzwart) was niet blijvend.
Deze vreugde bij Broekster Boys (roodzwart) was niet blijvend. Foto: Ingezonden

PKC tegen Broekster Boys onbeslist; punt gewonnen?

Algemeen

Broekster Boys (BB) uit Damwâld was volle goede moed vertrokken naar Groningen. De prima verlopen oefenwedstrijd tegen Cambuur O21 (3-2 winst) en de flow waarin ‘de Broek’ verkeert, doet veel voor het zelfvertrouwen. De wedstrijden tegen PKC zijn echter geen makkies en dus moet er veel werk verzet worden om tot een goed resultaat te kunnen komen.

PKC kwam goed uit de startblokken en had vanaf het begin de wedstrijd in handen. Toch was het Broekster Boys dat als eerste een doelpunt maakte. Een lange bal werd prima doorgekopt door Jos Regnerus naar de vrijstaande Hedgar Hoekstra. De snelle vleugelspits rondde de aanval beheerst af in de verre hoek. Daarmee stond BB al na acht minuten op voorsprong.

0-1 ruststand voor BB

Vanaf de volgende aftrap was PKC dichtbij de gelijkmaker. Nikky Goguadze knalde de bal op buitenkant paal. Niet veel later kreeg PKC-er Bakels een gele kaart, een optelsom van vele overtredingen en irritaties richting spelers en arbitrage. De irritaties waren ook zichtbaar bij Broekster Boys. Het kwam maar niet tot goed lopende combinaties en het leek daarmee erg onrustig. Enkele steekballen vlak voor het doel hadden misschien meer op kunnen leveren, maar eigenlijk was PKC de bovenliggende partij. Broekster Boys behield niettemin de 0-1 tot de theepauze.

Invaller Schreiber hét wapen van PKC

In de rust bleef Bakels in de kleedkamer achter. De ‘Fries om utens’ Simon Schreiber bleek in de tweede helft hét wapen voor PKC. Hij zette Broekster Boys meteen onder druk. Dit leidde tot diverse hoekschoppen. Jeffrey Noordveld wist een van deze corners van dichtbij tot doelpunt te promoveren: 1-1.

PKC drukte door, was gevaarlijk en Schreiber probeerde tot tweemaal toe een strafschop te versieren, maar scheidsrechter Jager trapte er niet in en Broekster Boys weigerde zich over te geven. Hedgar Hoekstra wist 13 minuten voor het einde aan de defensie te ontsnappen en bracht met een voorzet vanaf de achterlijn Lucas Peterson in stelling. De keeper van PKC ging niet geheel vrijuit, zodat Broekster Boys tegen de verhouding in op 1-2 kwam.

1-2 tegen verhouding in

PKC probeerde daarna uit alle macht terug te komen. Dat PKC niet op gelijke hoogte kwam, lag vooral aan het eigen vizier van de Groningers. Broekster Boys leek daarmee de punten te stelen. Scheidrechter Jager, die de wedstrijd verder prima leidde, liet maar liefst 5 tot 6 minuten extra doorspelen. In de slotseconde van de extra speeltijd joeg Tiuri Schieving een afgeslagen bal vol en onhoudbaar in de kruising: 2-2.

Vreugde bij PKC en aangeslagen spelers van Broekster Boys op de grond. Na de hervatting was het meteen gedaan met de wedstrijd. De frustratie richtte zich nog even op Jager: waarom zoveel minuten er bijgetrokken moesten worden? Maar PKC was deze dag de betere ploeg, en Broekster Boys had zomaar de overwinning kunnen stelen. De vraag is dan ook wie er nu een punt gewonnen heeft en wie er twee verloren heeft?

16 maart weer zware dobber, thuis

Zaterdag 16 maart volgt weer een zware dobber. Broekster Boys speelt dan thuis tegen de nummer 3, Pelikaan S. In de uitwedstrijd wist Broekster Boys, na een sensationele opening, de mannen van Schulting op 2-2 te houden. De wedstrijd in Damwâld begint 14.30 uur.