Coördinator Paul Maasbommel van Jobinder toont de hoge klantwaarderingscijfers.
Coördinator Paul Maasbommel van Jobinder toont de hoge klantwaarderingscijfers. Foto: Actief Media

Jobinder: "Het oogsten moet nog beginnen"

Het in Dokkum en Damwâld gevestigde gemeenschappelijk vervoerbedrijf Jobinder zit te springen om geschoolde chauffeurs. Velen zijn namelijk of gestopt, of zitten ziek thuis, of moeten thuis in quarantaine verblijven vanwege een met corona besmette huisgenoot.

Een geschoolde taxichauffeur moet zijn geslaagd voor zowel het theoretische als praktische deel van het betreffende examen. "Bij beide ligt de nadruk op klantvriendelijkheid", zegt coördinator Paul Maasbommel van Jobinder. Hij heeft zelf deze opleiding met succes doorlopen en is enige tijd chauffeur leerlingenvervoer geweest. "Dat ging via een uitzendbureau. Dat bureau betaalde een deel van de opleidings, de rest betaalde ik zelf."

Het werk van een chauffeur in het WMO- of leerlingenvervoer is geen vetpot, vindt Maasbommel: "Ongeveer twaalf euro per uur, dus dichtbij het minimum loon. Vaak zijn het gepensioneerden, die er op deze manier nog wat bijverdienen en niet de hele dag thuis hoeven zitten."

Maar mede door het coronavirus zijn nogal wat van deze oudere chauffeurs met dit werk gestopt. "Ik vrees dat we velen van hen ook niet terug zullen zien: of het bevalt om meer vrije tijd te hebben, of ze zijn gestopt uit vrees voor het coronavirus", veronderstelt Maasbommel.

Jobinder kampte met opstartproblemen, zodat de start middenin het schoolseizoen 2017-2018 was. De 'kinderziektes' die daarna volgden waren nog maar amper overwonnen, toen corona toesloeg.  "De datum 15 maart 2020 zullen we in dit land niet snel vergeten!" zegt Maasbommel. Toen werden de eerste beperkingen van kracht, bedoeld om de verspreiding van het virus een halt toe te roepen. "Kortom: het oogsten moet voor Jobinder nog beginnen!"

Eind vorig jaar leverde een enquête onder de klanten van het WMO- en het leerlingenvervoer van Jobinder "de hoogste waarderingscijfers op die we tot nu toe kregen. Vooral de waardering voor onze chauffeurs is opvallend hoog", vertelt Maasbommel. Het geeft hem ondanks alles goede moed voor de toekomst: "Ik hoop en verwacht dat noordoostelijk Fryslân niet meer zonder Jobinder wil."