Marcel Smit, Piter Wilkens en Gurbe Douwstra treden op onder de naam Frisicana.
Marcel Smit, Piter Wilkens en Gurbe Douwstra treden op onder de naam Frisicana. Foto: Ingezonden

Cultuur in De Pleats gaat weer los

Algemeen

Na een periode zonder voorstellingen gaat de Culturele Commissie De Pleats weer los. De commissie heeft voor de komende maanden weer meerdere optredens ingepland in De Pleats in Burgum. Uiteraard worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen, dit betekent een beperkte zaalbezetting. 

Op zaterdagavond 19 februari om 19.15 uur trappen de Friese troubadours Marcel Smit, Piter Wilkens en Gurbe Douwstra het culturele seizoen af met hun programma Frisicana III -  The Originals. Naast hun eigen nummer laten ze ook een selectie uit het brede americanagenre horen: mooie liedjes van onder andere Johnny Cash en Tim McGraw. Ook maken ze een uitstapje naar de soul met muziek van Otis Redding. Het avondvullende programma wordt dus een feest van herkenning met vele muzikale verrassingen.

Op zondagmiddag 6 maart is het theaterconcert ‘Boudewijn de Grootste Hits’ van Dick Raat. Hij vertolkt de mooie, grappige en soms een beetje absurde liedjes van Nederlands bekendste troubadour Boudewijn de Groot. Het theaterconcert is te combineren met een uitgebreide lunch. 

Op woensdagavond 9 maart staat er een toneelvoorstelling van Jan Arendz en Marijke Geertsma op het programma met de titel ‘Echt Wier’. De voorstelling gaat over dagelijkse zaken, praten en zwijgen, trouw en eenzaamheid, opruimen en bewaren, slapen en wakker worden en over nu en straks. Kortom het leven op een eigentijdse manier in beeld gebracht door deze bekende toneeliconen.

Op zaterdag 19 maart gaat het dak eraf met een optreden van The Bounty Hunters. De bandleden Hille de Jong, Robin Lammers en Johannes Rypma spelen met veel energie herkenbare covers. Als de coronaregels het toelaten wordt het een avond ‘ouderwets uit je bol gaan’. 

De Culturele Commissie De Pleats ziet u graag weer bij een van de voorstellingen in de vertrouwde omgeving van De Pleats. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten op: www.cultuurindepleats.nl.