Het gemeentehuis in Drachten. Zetelt hier na half maart een voor Smallingerland nieuwe partij?
Het gemeentehuis in Drachten. Zetelt hier na half maart een voor Smallingerland nieuwe partij? Foto: Actief Media

‘Jezus leeft’ in Smallingerland: één kandidaat

Algemeen

‘Jezus leeft’ doet half maart als politieke partij mee aan de raadsverkiezing in Smallingerland met één kandidaat: G. Teeninga uit Opeinde. Alle huidige partijen in de gemeenteraad doen eveneens mee aan de raadsverkiezingen.

Volgens de website van de landelijke partij ‘Jezus leeft’ is er nog geen op de gemeente Smallingerland afgestemd verkiezingsprogramma. Wel is er een landelijk partijprogramma. Actief Media selecteerde enkele punten hieruit die (ook) voor gemeenten van belang zijn.

Maximaal 30 per uur binnen kom

De maximale snelheid binnen bebouwde kom dient 30 km per uur te worden en buiten de bebouwde kom (waar langzaam verkeer rijdt) 60 km/uur.

Kwetsbare mensen en sociaal zwakke mensen in onze samenleving moeten worden ondersteund met geld en bovenal met menselijke persoonlijke zorg. Hulp van naasten (verwanten of vrijwilligers) en thuiszorg dient te worden gestimuleerd. Misbruik maken van deze zorg dient onmiddellijk te worden aangepakt.

Vluchtelingen

Alle vluchtelingen uit oorlogsgebieden zijn welkom in Nederland. (Die moeten in gemeenten onderdak krijgen; red.) Zodra de situatie veilig is in het land van herkomst zal alles in werking worden gezet om vluchtelingen weer terug te laten keren naar eigen land.

Hooguit 500 kinderen per school

Hoewel gemeenten er relatief weinig over te zeggen hebben, is ook opvallend: “Het maximale aantal kinderen op scholen dient te worden teruggebracht naar 500 kinderen per school. Daarbij dient thuisonderwijs te worden gestimuleerd en gesubsidieerd.”

Subsidies beperken

‘Jezus leeft’ is tegen elke vorm van subsidie die gebruikt wordt om de mens te vermaken. Iedere recreatieve activiteit (bijvoorbeeld sport en cultuur) moet volledig ‘selfsupporting’ zijn. Dit geldt niet voor activiteiten die als doel hebben de zwakke te ondersteunen.

Meer politietoezicht

De partij wil de veiligheid voor de burger vergroten, door meer toezicht van de politie. Hiermee zal ook de criminaliteit worden terug gedrongen.