Beeld bij de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg.
Beeld bij de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg. Foto: Mark Engelen

Een week vol film en theater bij De Lawei

Algemeen

Er zijn de komende week films in overvloed te zien op het witte doek in De Lawei. De film Bendetta draait op 9 februari en vertelt het verhaal van de non Benedetta Carlini. Op 10 februari kun je kijken naar Meat the future. Een film waarin een baanbrekende oplossing wordt onderzocht voor een wereld waar echt vlees duurzaam wordt geproduceerd, zonder het fokken en slachten van dieren. Ook speelt deze dag het klassieke verhaal van heftige rivaliteit en jeugdige liefde in de film West Side Story.

The Lost Daughter is te zien op 11 februari en gaat over Leda die tijdens een strandvakantie geobsedeerd raakt door een jonge moeder en haar dochter. Beroepsmilitair Markus moet in de film Riders of Justice, die te zien is op 12 februari, noodgedwongen huiswaarts keren om voor zijn dochter Mathilde te zorgen als blijkt dat zijn vrouw om het leven is gekomen tijdens een tragisch treinongeluk. The Tragedy of MacBeth is een verhaal over moord, waanzin, ambitie en sluwheid en is te zien op 13 februari.

Hoe ik talent voor het leven kreeg - naar Rodaan Al Galidi | 10 feb
Al Galidi schetst in Hoe ik talent voor het leven kreeg op een rauwe en verrassend grappige manier niet alleen een beeld van het asielbeleid maar ook van de Nederlandse samenleving. In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel. Een theatrale ontmoeting tussen verschillende werelden.

Janneke Jager – Fantoomgeluk | 12 feb
Welkom bij de fout-nostalgische cabarettrip van Janneke Jager, waarin ze wordt terug geslingerd in de tijd. Opeens zit ze weer op haar tienerkamertje, te dromen over ‘later’ en worden een paar dingen snel duidelijk. Vroeger was niet alles beter, de meest belabberde songteksten blijven als een virus op je harde schijf zitten en alles is behoorlijk anders uitgepakt dan ze toen hoopte. Twijfelend tussen weemoed en schaamte maakt Janneke een verrassende balans op aan de hand van die ene grote vraag: Wat als...?

Het Houten Huis - Tekenfilm zonder beeld | 13 feb (try-out)
Tekenfilm zonder beeld is een muzikale reis over onenigheid, voor kinderen vanaf zes jaar. Het is een film die zich achter je ogen afspeelt. Stap in het schemerdonker waar woorden en klanken overal om je heen klinken. Waar instrumenten het licht vangen en stemmen je meenemen op een buitengewone reis…