Martine Huizinga is voorzitter geworden van de Vereniging Friese Woningcorporaties, naast haar directeurschap van Wonen Noordwest-Friesland.
Martine Huizinga is voorzitter geworden van de Vereniging Friese Woningcorporaties, naast haar directeurschap van Wonen Noordwest-Friesland. Foto: Ingezonden

Martine Huizinga nieuwe voorzitter Friese Woningcorporaties

Algemeen

Per 1 februari 2022 trad Martine Huizinga, directeur-bestuurder van Wonen Noordwest Friesland, aan als nieuwe voorzitter van de Vereniging Friese Woningcorporaties (VFW).

Ze nam het stokje over van Jeannette Dekker, die binnenkort stopt als directeur-bestuurder van Thús Wonen en daarom ook moest stoppen als voorzitter van de VFW. In de algemene ledenvergadering van donderdag 27 januari is Martine Huizinga als nieuwe voorzitter van de VFW benoemd.

Belangrijke samenwerking

“Ik ben blij met deze benoeming”, zegt Huizinga. “De VFW is een belangrijk samenwerkingsverband voor corporaties binnen de provincie Friesland. De deelnemende corporaties werken op meerdere terreinen met elkaar samen, zoals op het gebied van beschikbaarheid, betaalbaarheid en duurzaamheid van de sociale huursector in Friesland. Met oog voor onze huurders. Graag draag ik hier mijn steentje aan bij.”

Ervaring bij corporaties

Martine Huizinga is sinds november 2019 directeur-bestuurder van Wonen Noordwest Friesland. Ze heeft jarenlange ervaring in de corporatiesector en kent deze dus goed. Persoonlijk contact en samenwerking zijn voor haar essentiële onderdelen in haar werk en binnen de corporatiesector.