Met een warmte- of infraroodcamera krijg je de warmtelekken van een woning goed in beeld.
Met een warmte- of infraroodcamera krijg je de warmtelekken van een woning goed in beeld. Foto: Ingezonden

Nieuwe actie warmtecamera Elkenien Grien

Algemeen

In februari 2022 start stichting Elkenien Grien in de gemeente Noardeast-Fryslân weer een actie met de warmtecamera, ook infraroodcamera genoemd. Vrijwillige energiefotografen gaan de woningen langs, waarvan de eigenaren zich aangemeld hebben voor de foto’s. Aanmelden kan weer!

Op die foto’s kunt u zien waar de warmtelekken van uw woning zich bevinden. Zodoende kunt u uw woning beter isoleren en besparen op uw gasverbruik. Omdat de gasprijzen de pan uit rijzen is een investering in isolatie sneller terug te verdienen. Bovendien is een goed geïsoleerde woning comfortabeler (mits u wel voldoende ventileert).


Link naar PDF bestand

Minder uitstoot CO2

Ook bestrijdt u hiermee uw uitstoot van het broeikasgas CO2, dat zorgt voor opwarming van de atmosfeer. U kunt zich aanmelden via een formulier, te vinden op de website: www.elkeniengrien.nl

Daarna wordt een afspraak gemaakt voor de foto’s. Na de actie wordt uitleg gegeven over de foto’s door middel van webinars of een presentatie in het Energiecafé. Dat hangt af van de coronaregels.

Openingstijden Energiecafé

Het informatiecentrum ‘Energiecafé’ in de voormalige Prins-fabriek aan de Rondweg en vlakbij de Dokkumer Ie is weer open. Dit zijn de openingstijden: woensdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.30 u. Vanwege corona graag vooraf een afspraak maken. Dat kan via tel.nr.: 06-10456049 of via e-mail: info@elkeniengrien.nl