Projectgroep Wonen Munnekezijl, met van links naar rechts: Jan Buruma, Fokko Fokkema, Peter Zijlstra, Josbert Timersma en Jan-Theunis Zuidema.Frank Brouwers is het zesde lid van de werkgroep, maar was afwezig.
Projectgroep Wonen Munnekezijl, met van links naar rechts: Jan Buruma, Fokko Fokkema, Peter Zijlstra, Josbert Timersma en Jan-Theunis Zuidema.Frank Brouwers is het zesde lid van de werkgroep, maar was afwezig. Foto: Ingezonden

Munnekezijl dringt aan op nieuwbouw

Algemeen

 “We voldoen aan alle eisen van de gemeente Noardeast-Fryslân. Zo is de locatie getoetst door een omgevingsbureau en als ‘zeer geschikt’ aangeduid en het vormt het tweede deel van een groter plan dat al in de jaren negentig is ontwikkeld. Het plan sluit bovendien mooi aan bij de bestaande bebouwing van het dorp. Onze plannen zijn al heel concreet en daarin onderscheiden we ons”, legt Timersma uit.

Leefbaarheid
Nieuwbouw is nodig om de leefbaarheid van het dorp een nieuwe impuls te geven, aldus de projectgroep. “Net als in bijna ieder dorp lopen veel jongeren en jonge gezinnen vast in hun zoektocht naar een geschikte woning. De typering die daarbij hoort is natuurlijk ‘doorstroming’. Daarin is het plan in Munnekezijl ni..