Inschrijving Natuurwandeltocht Swaddekuier open.
Inschrijving Natuurwandeltocht Swaddekuier open. Foto: RTVNOF

Inschrijving Natuurwandeltocht Swaddekuier open

Algemeen

De inschrijving voor deelname aan het bekende natuurwandelevenement de Swaddekuier is opengesteld. Op zaterdag 1 juli a.s. kunnen de deelnemers drie verschillende afstanden wandelen. Dit zijn 10, 20 of 40 kilometer met start en finish aan de Parklaan in Buitenpost. 

Het is de organisatie wederom gelukt om nieuwe plekjes in het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden in de drie routes op te nemen. Op 1 juli vormen de miedengebieden en het landschap van elzensingels en houtwallen het decor van de drie routes.

Om de wandelaars ook dit jaar weer te kunnen laten genieten van al het moois wat de Noardlike Fryske Wâlden te bieden heeft, hebben diverse (boeren)bedrijven, Staatsbosbeheer en de vereniging Noardlike Fryske Wâlden weer belangeloos hun medewerking toegezegd of dragen bij door soms letterlijk de deuren open te stellen of werken mee in een andere vorm van sponsoring. Zonder deze medewerking is een dergelijk en steeds groter wordend evenement als de Swaddekuier niet mogelijk, waarbij ook de inzet van vele vrijwilligers zeker niet mag worden vergeten.

Naast al het moois van de flora en fauna tijdens de tocht zal ook de inwendige mens niet tekortkomen. Er zal op diverse plaatsen muziek en andere vormen van kunstzinnig vermaak zijn. 

Via www.swaddekuier.nl kunnen wandelaars, van jong tot oud, die willen deelnemen aan deze natuur- en cultuurtocht zich inschrijven.