Energiemarkt Surhuisterveen met waterstofauto, rode bieten en workshops
Energiemarkt Surhuisterveen met waterstofauto, rode bieten en workshops Foto: Ingezonden

Energiemarkt Surhuisterveen: Waterstofauto, rode bieten en workshops

Algemeen

Op zaterdag 18 maart van 10 tot 16 uur ?is er een energiemarkt in De Lantearne aan de Jan Binneslaan 49 in Surhuisterveen. De toegang is gratis. De markt wordt georganiseerd door de Gemeente Achtkarspelen in samenwerking met Plaatselijk Belang Surhuisterveen. Wethouder duurzaamheid, Lea van der Tuin-Kuipers, zal de officiële opening verrichten. 

Op de Energiemarkt zijn tal van bedrijven die helpen met het energiezuinig maken van de woning. Bijvoorbeeld met isolatie, zonnepanelen, infrarood of warmtepompen. Ook de ?gemeente is aanwezig met een stand, er is een energiecoach, de Rabobank voor ?financiële oplossingen en het Fixteam Surhuisterveen staat paraat om mensen te ?helpen met energiezuinige aanpassingen in de woning. Denk aan het plaatsen van tochtstrippen, een brievenbusborstel, douchetimer of radiatorfolie.

Ook op het gebied van duurzaamheid is er van alles. Een repaircafé, bezoekers kunnen kapotte apparaten meenemen, er zijn elektrische auto’s, scooters, tweedehands/vintage kleding, workshops voor kinderen in een omgebouwde SRV wagen op het gebied van wetenschap en techniek, er is een auto die op waterstof rijdt, voor de bezoekers een kopje koffie zet of zelfs een tosti maakt en De Verspillingsmarkt is er om voedselverspilling onder de aandacht te brengen. Zij verkopen o.a. rode bieten soep waarvan de opbrengst naar Oekraïne gaat.