Voorzitter Kevin de Haan van het Platform Gastvrij Smallingerland (links) en wethouder Sipke Hoekstra.
Voorzitter Kevin de Haan van het Platform Gastvrij Smallingerland (links) en wethouder Sipke Hoekstra. Foto: Janneke Epema

Platform Gastvrij Smallingerland: woensdagavond 7 december bijeenkomst

Algemeen

Het Platform Gastvrij Smallingerland houdt woensdagavond 7 december een bijeenkomst voor belangstellenden uit de gastvrijheids- en de toeristische sector in Smallingerland en nabije omgeving. Wethouder Sipke Hoekstra (VVD) van Smallingerland zal een korte openingstoespraak houden. Ook de zeven bestuursleden stellen zich aan de aanwezigen voor. De bijeenkomst begint met de inloop om half acht, in restaurant LevelXL aan de Martin Luther Kingsingel 46 in Drachten. Kwart voor acht begint het echt.

Met ingang van 1 januari 2023 gaat het heffen van toeristenbelasting in Smallingerland in. De opbrengst, die uiteraard pas aan het eind van dat jaar bekend is, zal in het vervolg via de gemeente ten goede komen aan de sector. Het gaat in totaal om circa 240 bedrijven in Smallingerland die actief zijn in de gastvrijheidseconomie.

Circa 240 bedrijven in Smallingerland

Begin 2022 is het Platform Gastvrij Smallingerland tot stand gekomen, vanuit de wens van de gemeente Smallingerland om de gastvrijheidssector en de toeristische sector van Smallingerland te versterken. Het platform heeft zeven bestuursleden uit alle sectoren en alle windstreken binnen de gemeente. Deze ondernemers vertegenwoordigen de ongeveer 240 bedrijven.

Het bestuur van het Platform bestaat uit de volgende personen: Kevin de Haan (Next Adventures, dagrecreatie), Oreste Arbouw (Sondrio Drachten, horeca), Harmke de Vries (Brêgeham , verblijf en dagrecreatie), Sjoerd Langebeek (Hotel Van der Valk, verblijf), Erik Zandstra (zeilschool en camping de Veenhoop, verblijf en dagrecreatie), Marco Souverein (De Naturij, dagrecreatie) en Aline de Jong (camping De Stjelp, verblijf). Dit platorm wordt ondersteund door marketing-en communicatieadviseur Elizabeth Pilat.

Twee maal per jaar

Het Platform Gastvrij Smallingerland organiseert voor haar achterban jaarlijks twee bijeenkomsten, waarbij ontwikkelingen en nieuwtjes uit provincie, regio en/of gemeente worden uitgewisseld. Ook is er ruimte voor netwerken: door ondernemers onderling te verbinden, komen er mooie samenwerkingen tot stand.

Aanmelden voor de bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar info@platformgastvrijsmallingerland.nl, onder vermelding van het bedrijf en het aantal personen dat meekomt.