Namen v.l.n.r.: Miriam Meijer (Expert Meijer Burgum), Anneke Annema-de Jong (Avalon Lingerie), Mirjam Kooi (Juwelier Kooi), Monique Dijksman (vormgever Burgum.nl), Jitske Annema (Avalon Lingerie), Jelle Brinksma (Brinksma Optiek), Marion Brink (ESS Woman), Arold Beerda (Beerda Mode), Sytske Steensma (Lokaal 9) en Ellen Wester (Westersalon).
Namen v.l.n.r.: Miriam Meijer (Expert Meijer Burgum), Anneke Annema-de Jong (Avalon Lingerie), Mirjam Kooi (Juwelier Kooi), Monique Dijksman (vormgever Burgum.nl), Jitske Annema (Avalon Lingerie), Jelle Brinksma (Brinksma Optiek), Marion Brink (ESS Woman), Arold Beerda (Beerda Mode), Sytske Steensma (Lokaal 9) en Ellen Wester (Westersalon). Foto: Foto door Merksterk.nl

De website Burgum.nl en het dorp Burgum met prijzenfestival een bezoek meer dan waard

Burgum is een belangrijke regiokern in Friesland; het heeft het grootste winkelcentrum van de Fryske Wâlden. Het grote aanbod van winkels in het centrum en het gratis parkeren maakt het dorp zeer aantrekkelijk voor bezoekers. Ook Burgumers zelf zijn zeer blij met de verscheidenheid aan winkels en activiteiten en zijn trots op hun dorp is uit onderzoek gebleken.

Uit dit Provinciale onderzoek naar regiokernen komt eveneens naar voren dat de zichtbaarheid van Burgum door het magazine Burgum heeft Meer sterk is vergroot en dat bewoners het blad zeer waarderen. Er bleek nog wel één uitdaging te zijn: Burgum moet zich online veel beter profileren. Centrumwinkeliers waren het hiermee eens en hebben hun verzamelde krachten ingezet om een nieuwe website voor Burgum van de grond te krijgen. Met ondersteuning van Provincie Fryslân en Gemeente Tytsjerksteradiel, hebben de makers van het magazine Burgum heeft Meer een aantrekkelijke, informatieve en actuele website ontwikkeld. Sinds 1 juli 2022 is Burgum.nl een feit.

Prijzenfestival

Komende weken komt het fantastische prijzenfestival van de Burgumer winkeliers in een nieuw jasje voorbij. Bij elke aankoop bij één van de 32 deelnemende winkeliers krijg je een bon, die je in de blauwe bus kunt deponeren. In totaal stellen de ondernemers meer dan 120 prijzen ter beschikking. Elke week krijgen 32 winnaars een bericht.

Nieuwe huisstijl

Om de online positie van Burgum kracht bij te zetten is er een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Die kom je niet alleen tegen op de nieuwe website, maar ook op affiches en in advertenties van de Burgumer Aktiviteiten Kommisje en de HIMBO. Afgelopen donderdag waren de nieuwe vlaggen voor het centrum aan de beurt om door de enthousiaste ondernemers in ontvangst te worden genomen.