Glinstra State Burgum - Actief Media Dronefotografie
Glinstra State Burgum - Actief Media Dronefotografie Foto: Actief Media Dronefotografie

Maak kennis met Glinstra State Burgum tijdens de Open Week

Je kunt nog tot en met zondag 18 september zo binnenlopen tijdens de Open Week van Glinstra State. In een bomvol programma kan iedereen uit Burgum en omstreken kennis maken met de Stichting Sociaal Cultureel Werk Burgum. Zo was er via de buurtkamer al een high tea en werd er maandag een biljarttoernooi gehouden.

“Wij zijn hier in Burgum een laagdrempelige sociaal cultureel ontmoetingscentrum waar iedereen welkom is. Speciaal tijdens de openingsweek kun je binnen kijken om te zien wat op dit “brûsplak” te doen is”, laat sociaal cultureel werker Rinske Kootstra weten. En dat is nogal wat. In deze week worden alle activiteiten feestelijk omlijst met muziek. Zo traden dinsdag een aantal Burgumer muzikanten op en was er een open repetitie van de Crazy Tunes Jazzband.

Tijdens de week is het Hûskeamerkafee dagelijks van 9.30 - 12.00 uur en 13.30 en 16.30 uur open. “Het is een plek van ontmoeting en verbinding”, aldus Teake Vaartjes voorzitter van deze stichting. Je kunt meedoen aan activiteiten van clubs die hun thuisbasis in Glinstra State hebben. Zo kun je biljarten, of op donderdag een open les countryline dansen meemaken. Voor de jeugd is er donderdag een kidsbingo.

Muziek verbindt

Glinstra State introduceert Grand Café Matinee. Een zondagmiddagmatinee met elke derde zondag van de maand een ander thema. De laatste dag van de openingsweek (18 september) starten we met Rockabilly. Achtereenvolgens in oktober jazz, november country en in december blues. Toegang is gratis.

Op 15 oktober zal als apart initiatief DJ Auke & Winston Black komen draaien.

Het team van Glinstra State en de verschillende verenigingen nodigen belangstellenden tijdens de openingsweek langs te komen. Voor meer informatie kijk op www.glinstrastate.nl - Hier kun je ook het verdere complete programma van de openingsweek vinden.