De Burgumer muziekgroep BM'ers trad dinsdagochtend op in Glinstra State.
De Burgumer muziekgroep BM'ers trad dinsdagochtend op in Glinstra State. Foto: Actief Media

Maak kennis met Glinstra State tijdens Open Week

Je kunt nog tot en met zondag 18 september zo binnenlopen tijdens de Open Week van Glinstra State. Er is een bomvol programma zodat iedereen uit Burgum en omstreken kennis kan maken met het werk van Stichting Sociaal Cultureel Werk Burgum.

"Wij zijn hier in Burgum een laagdrempelig sociaal cultureel ontmoetingscentrum waar iedereen welkom is. Speciaal tijdens de openingsweek kun je binnenkijken om te zien wat op dit 'brûsplak' te doen is”, laat sociaal cultureel werker Rinske Kootstra weten. En dat is heel wat.
Tijdens de week is het Hûskeamerkafee dagelijks van 9.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur open. “Het is een plek van ontmoeting en verbinding”, aldus Teake Vaartjes, voorzitter van de stichting.

Je kunt in de Open Week meedoen aan activiteiten van clubs die hun thuisbasis in Glinstra State hebben. Zo kun je woensdagavond van 19.30 tot 21.00 uur een open les countryline dancing volgen. Donderdagmiddag is er een kidsbingo en in de avond is de film 'A star is born' te zien. Vrijdagochtend zijn er open lessen 'Fit en Sociaal', is er een demonstratie wolspinnen en een ruilbieb. 

De dorpsbarbecue zaterdagmiddag is een mooie gelegenheid om met dorpsgenoten gezellig een praatje te maken. Teake: “De prachtige locatie en tuin lenen zich natuurlijk uitstekend voor een sfeervolle barbecue.”  

Muziek verbindt

Veel activiteiten worden omlijst met muziek. Zo treedt donderdagochtend het ensemble Muziek Authentiek op. Ook introduceert Glinstra State 'Grand Café Matinee'. Dit is een zondagmiddagmatinee met elke derde zondag van de maand een ander thema. De laatste dag van de openingsweek (zondag 18 september) bijt rockabillyband Haystack Hillbillies het spits af. In oktober klinkt er jazz, in november country en in december blues. De toegang is steeds gratis. Op 15 oktober zullen als apart initiatief dj Auke & Winston Black komen draaien.

Het team van Glinstra State en de verschillende verenigingen nodigen belangstellenden uit om tijdens de openingsweek langs te komen. Zie voor het gehele programma op www.glinstrastate.nl.