Afbeelding
Foto: Marleen Annema

Schrijfster Anita Terpstra geeft lezing over nieuwste boek ‘Al mijn moeders’

Algemeen

Het Friese dorp Harkema is van oudsher berucht om haar extreme armoede, inteelt en bevolking van analfabeten, crimininelen en zedenlozen. Het is het dorp waar de voorouders van schrijfster Anita Terpstra vandaan komen. In haar nieuwste boek ‘Al mijn moeders’ beschrijft ze haar confronterende familiegeschiedenis. Op 6 april komt ze naar Burgum voor een lezing over haar boek. 

De uit Hallum afkomstige Terpstra (1974) vertelt in ‘Al mijn moeders’ over haar zoektocht naar de achtergrond van haar voorouders, het dorp Harkema en zijn omgeving. Een plek waar nog tot halverwege de twintigste eeuw mensen in verbouwde kippenhokken woonden. Een dorp waarvan Terpstra de geschiedenis aanvankelijk niet kende.

De lezing wordt georganiseerd door Boekhandel Burgum in samenwerking met dbieb en vindt plaats op 6 april om 20.00 uur in Café ’t Roodhert in Burgum. Toegang is gratis, aanmelden is niet nodig. Tijdens de lezing is er gelegenheid tot het kopen en laten signeren van haar boeken.

Anita Terpstra studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Eerder schreef ze veelgeprezen thrillers, waaronder het voor de Gouden Strop genomineerde ‘Samen’. Daarnaast schreef ze ‘Het huis vol’, een succesvol non-fictieboek over grote gezinnen van vroeger, en de roman ‘De moedermaffia’.