Afbeelding
Foto: Ronald Zijlstra

Informatieochtend omgaan met digitale media voor kleuters in Bibliotheek Dokkum

Algemeen

Van 25 maart tot en met 1 april zijn de Media Ukkie Dagen. Voor ouders van kinderen van 4 tot 6 jaar is er daarom een speciale informatieochtend in Bibliotheek Dokkum op donderdag 31 maart van 10.00 tot 11.30 uur. Want omgaan met digitale media voor kleuters, hoe doet je dat? De BoekStartcoach en medewerker digitale activiteiten geven tips en tools om samen met jouw kind thuis veilig én leuk aan de slag te gaan met media. Deze activiteit is gratis te bezoeken en de koffie staat klaar.

Webinar Media Ukkie Dagen
Met de landelijke campagne van de Media Ukkie Dagen wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Er is ook een gratis webinar waarin Denise Bontje (mediasmarties.nl) samen met ouders in het media-aanbod voor jonge kinderen duikt. Met het thema swipe, stap, sprong geeft zij antwoord op vragen als: kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de digitale wereld? Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind?

Aanmelden voor deze activiteiten kan via ontdekdebieb.nl of bij de balie van één van de bibliotheken. Iedereen kan meedoen, ook als je niet lid bent van de bibliotheek.