Juf Riekje Bulthuis hier niet voor, maar tussen de kinderen van groep 8 van CBS De Wynroas in Wâlterswâld.
Juf Riekje Bulthuis hier niet voor, maar tussen de kinderen van groep 8 van CBS De Wynroas in Wâlterswâld. Foto: Edwin Steringa

25-jarig én 37-jarig jubileum van juf Riekje bij CBS De Wynroas

Algemeen

Riekje Bulthuis is getrouwd, moeder en inmiddels trotse oma van drie prachtige kleinkinderen. Maar haar werk is voor de klas staan in Wâlterswâld. In 1985 is zij op CBS De Wynroas begonnen als juf van combinatiegroep 1-2.

Dat is dus al 37 jaar geleden, maar vanwege de komst van haar kinderen heeft ze ervoor gekozen tijdelijk te stoppen met werken op CBS De Wynroas. Wel bleef juf Riekje altijd verbonden met de school en werd nog regelmatig gevraagd voor invalwerk of voor het invullen van een zwangerschapsverlof. Gaandeweg wist ze een vaste aanstelling te krijgen bij CBS De Wynroas. Ze is werkzaam geweest in alle groepen en staat nu alweer ruim negen jaar voor groep 8. Kortom: een allround juf.

Sport en kinderen

Vroeger wilde Riekje altijd iets doen met sport en kinderen. Ze dacht aan werken bij de politie of wilde gymdocent worden. Directeur Edwin Steringa van de school: “Gelukkig heeft Riekje toch gekozen voor lesgeven in het basisonderwijs. Ze vindt het nooit saai, is flexibel, wil zich blijven ontwikkelen en heeft natuurlijk de onmisbare liefde voor het vak en de kinderen. Riekje hoopt het werk binnen het basisonderwijs nog jaren te mogen blijven doen. De kinderen en het team van CBS De Wynroas hebben veel bewondering en waardering voor al het goede werk van juf Riekje.”