Frontman van Brucified is zanger en gitarist Nick Dekkers.
Frontman van Brucified is zanger en gitarist Nick Dekkers. Foto: W. Rutten

Brucified: tribute aan Bruce Springsteen en E Street Band

Algemeen

Brucified, nummer 3 van The Tribute-Battle of the Bands van SBS 6, komt naar Broeksterwâld: vrijdag 22 april in doarpshûs de Pipegael.

Zanger en gitarist Nick Dekkers over het ontstaan van ‘Brucified’: “14 juni 2016, Bruce Springsteen & the E Street Band op het Malieveld in Den Haag. Ik was er bij en wat ik zag triggerde iets in mij…ZO wil ik het ook!”

Legendarisch

Bruce Springsteen is zonder twijfel een van de meest invloedrijke rocksterren in de wereld. Samen met zijn E Street Band is hij legendarisch geworden en veroverde hij een vaste plek in vele harten, platenkasten en hitparades.

Eerbetoon

Brucified is een Nederlands eerbetoon aan Bruce Springsteen en de E Street Band, met stevige drums, een stuwende bas, gierende gitaren, brullende saxofoon, synthesizergeluid, piano, ‘backing vocals’ en overtuigende ‘performance’ van de frontman.

Samenstelling

Deze band, inmiddels bekend van SBS 6: ‘The Tribute – Battle of the Bands’, doet er alles aan om het gevoel en geluid te creëren dat hoort bij de live concerten die Bruce Springsteen nog steeds geeft. De bandleden zijn: zanger en gitarist Nick Dekkers. Op basgitaar en zang: Mike Dekkers. Piano en andere toetsen: Peter Jans. Gitaar: Theun Sterken. Synthesizer en toetsen: Jan de Wijs. Drums: Marco v.d. Donk. Gitaar: Jorik Dekkers. Saxofoon en percussie: Nico van Leeuwen. Achtergrondzang en percussie: Ellen Vosters.

Het wordt genieten van een concert van ‘The Boss’, uitgevoerd door Brucified, vrijdag 22 april in doarpshûs de Pipegael in Broeksterwâld. Kaarten in de voorverkoop €20.00, via info@depipegael.nl of 06-54227316. Kaarten aan de deur € 25.00.