Donderdagavond 17 maart is er een informatiebijeenkomst in Drachten over het verlenen van hulp aan Oekraïne, dan wel aan vluchtelingen uit dit land.
Donderdagavond 17 maart is er een informatiebijeenkomst in Drachten over het verlenen van hulp aan Oekraïne, dan wel aan vluchtelingen uit dit land. Foto: Ingezonden

Vluchtelingen uit Oekraïne: Ik wil helpen, wat nu?

Algemeen

Donderdag 17 maart om 20.00 uur, met inloop vanaf 19.30 uur, is er in de Bethelkerk aan De Bolder 75 in Drachten een informatiebijeenkomst over het geven van hulp aan Oekraïne.

Dit mellden de organisatoren van de bijeenkomst: “Veel harten gaan uit naar de vluchtelingen uit Oekraïne. Mensen willen graag helpen maar wat kun je doen? Tijdens deze informatiebijeenkomst gaan we praten over wat jij kan betekenen voor de mensen die vluchten en naar Nederland komen. Verschillende onderwerpen komen ter sprake: huisvesting, vrijwilligerswerk, inzamelen en betekenisvol zijn.

Live op afstand te volgen

Ook wordt er informatie gedeeld over de positie van de gemeente Smallingerland, Vluchtelingenwerk Nederland en stichting M.O.S. (Maatschappelijke Ontwikkeling Smallingerland). Tijdens de bijeenkomst kunnen vragen worden gesteld. Na afloop is er tijd om er met elkaar over te praten en van gedachten te wisselen. De bijeenkomst is ook live op lokale zender Smelne FM te volgen. Op www.bethel.nl/noodhulp vind je meer informatie en de link naar de live uitzending van de bijeenkomst.