V.l.n.r.: Nely de Vries, Ylse Fekkes, Jildou van der Velde en Carmen Flobbe van V en V Garyp.
V.l.n.r.: Nely de Vries, Ylse Fekkes, Jildou van der Velde en Carmen Flobbe van V en V Garyp. Foto: Ingezonden

Gouden en zilveren medailles voor V en V Garyp

Algemeen

In De Nije Westermar in Burgum vonden zaterdag 12 maart 2022 de Friese Kampioenschappen Individuele Jazzdans plaats. Na twee jaar afwezigheid mocht dit evenement eindelijk weer plaatsvinden. Tot grote vreugde van de danseressen in heel Friesland.

V en V Garyp onder leiding van Wietske Dorenbos kwam in actie met acht danseressen in verschillende (leeftijds-)categorieën. Voor sommige meiden was dit voor de allereerste keer. Zo ook voor Carmen Flobbe en Jildou van der Velde. Bij de 11-12-jarigen (B-niveau) deden zij voor het eerst mee en niet zonder succes.

Friese titels

Na een prachtige dans wisten ze beiden het podium te behalen. De Friese titel en gouden medaille ging naar Carmen. En direct naast haar stond Jildou, zij kreeg het zilver omgehangen.

Goud en een Friese titel was er ook voor Nely de Vries. Al een aantal jaren danst zij mee en met een grote stap vooruit wist zij zich naar de Friese titel te dansen. Bij de 13-14 jarigen op B-niveau kreeg zij de gouden medaille omgehangen. Wie ook plaats mocht nemen op het podium was Ylse Fekkes. Zij kreeg het zilver omgehangen na haar mooie optreden bij de 11-12 jarigen op A-niveau.