De protestantse kerk in Oudwoude, waar de eerste van twee gebeds- en stiltebijeenkomsten voor Oekraine wordt gehouden.
De protestantse kerk in Oudwoude, waar de eerste van twee gebeds- en stiltebijeenkomsten voor Oekraine wordt gehouden. Foto: Bearn Bilker

Ontmoeting, stilte en gebed voor Oekraïne

Algemeen

De Protestantse Gemeente van Oudwoude-Westergeest houdt vrijdag 18 maart in de kerk van Oudwoude en dinsdag 22 maart in de kerk van Westergeest een moment van ontmoeting, stilte en gebed met het oog op de oorlog in Oekraïne.

“We zien dagelijks de beelden van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Families, gezinnen, vriendenkringen worden uit elkaar gerukt. De verschrikkingen maken diepe indruk op ons en maken ons onzeker, misschien wel angstig. We weten dat deze oorlog langdurige en grote gevolgen zal hebben, voor de Oekraïners, voor de Russen en ook voor ons. Maar het leed dat de mensen in Oekraïne nu wordt aangedaan is hartverscheurend”, schrijven predikant ds. Lieuwkje Cnossen en voorzitter Bearn Bilker namens de Protestantse Gemeente.

Vele vragen

“Vele vragen houden ons bezig: hoe ziet de toekomst eruit, vooral voor kinderen? Wat betekent dit voor Oekraïne, voor de wereld, voor ons? Wat kunnen we zelf doen om het leed van de mensen in Oekraïne te verzachten?”

De Protestantse Gemeente Oudwoude-Westergeest houdt twee samenkomsten, om met elkaar kort van gedachten te wisselen, om een moment van stilte te houden, een kaarsje aan te steken en het af te sluiten met gebed, een gebed om vrede. De bijeenkomsten beginnen op 18 en 22 maart om 19.30 uur. Een ieder uit de nabije omgeving is welkom.