Tussen 12 en 13 uur verkochten de kinderen van alles ten behoeve van kinderen in Oekraïne.
Tussen 12 en 13 uur verkochten de kinderen van alles ten behoeve van kinderen in Oekraïne. Foto: Ingezonden

Kinderen Eben Haëzer Ureterp in actie voor Oekraïne

Algemeen

“Wat een verschrikkelijk nieuws: oorlog in Oekraïne. Het grijpt ons heel erg aan dat kinderen in Oekraïne opeens niet meer veilig zijn en moeten vluchten. Het is nauwelijks voor te stellen dat je als kind door oorlog en geweld alles moet achterlaten. Ons hart gaat uit naar deze kinderen. Zij hebben nu direct hulp nodig!”

Woensdag 9 maart mochten de leerlingen van basisschool Eben Haëzer in Ureterp een kwartier eerder het plein op. Er werd een koek-en-boek-markt georganiseerd van 12 tot 1 op het schoolplein onder een heerlijk stralende zon. Er waren veel leerlingen die op een kleed boeken en mooi gebakken producten verkochten, zoals cake, taarten en muffins.

Opbrengst ruim 1100 euro

De opbrengst gaat naar stichting Red een Kind in Oekraïne. Daarnaast werden er broodjes knakworst verkocht gesponsord door COOP Boonstra, Poiesz Ureterp en Bakkerij van der Molen. Er werd in totaal € 1129,10 opgebracht. “Iedereen die heeft meegeholpen super bedankt!” meldt de school.

“Het christelijk hulpcluster doet heel veel werk in Oekraïne. Wij willen een actie houden voor Red een Kind. https://www.redeenkind.nl/activiteit/kom-in-actie-voor-kinderen-in-oekraine/

Banknummer

Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest woensdag bij te dragen aan de actie, dan kunt u een bijdrage overmaken op rekening NL77 ABNA 03 77 33 28 60 van Red een Kind, o.v.v. ‘Oekraïne’.