Niels Terpstra overhandigt de cheque aan Mieke Hahndiek van Make-A-Wish Nederland.
Niels Terpstra overhandigt de cheque aan Mieke Hahndiek van Make-A-Wish Nederland. Foto: Ingezonden

Trynwâldsters: € 5.000 voor Make-A-Wish Nederland

Algemeen

Met diverse activiteiten heeft een vriendengroep uit Trynwâlden en omstreken in de decembermaand een inzamelingsactie gehouden voor Make-A-Wish Nederland. Vrijdag 4 maart nam Mieke Hahndiek namens Make-A-Wish de cheque met de uiteindelijke opbrengst in ontvangst.

Al een aantal jaren houdt de vriendenploeg uit Trynwâlden in december inzamelingsacties voor een goed doerl. Ook afgelopen jaar organiseerden zij een aantal activiteiten. Er werd een kerstbomenactie gehouden en net voor de kerstdagen konden mensen gerookte paling, zalm en droge worst kopen. Op Oudjaarsdag bakte de groep oliebollen voor de verkoop.

“Wy fiele ús belutsen”

De opbrengst van deze acties gaat dit jaar naar Make-A-Wish Nederland. Dit doel is door de groep zelf bepaald. Jacob de Vries van de Trynwâldster Inzamelingsdagen: “Wy sykje altyd in doel dêr’t wy allegear efter steane. Wy hawwe hast allegear bern en fiele ús dêrtroch belutsen by it doel fan Make-A-Wish Nederland.”

Voor zieke kinderen bestemd

Dat doel is het vervullen van de liefste wensen van kinderen en jongeren van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Zo zijn ze even geen patiënt, maar weer gewoon kind. Met giften zoals deze uit Trynwâlden kan dit gerealiseerd worden. 

Op vrijdag 4 maart overhandigde Niels Terpstra de cheque met de totale opbrengst van maar liefst € 5.000 aan Mieke Hahndiek, vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland. Mieke: “Fantastisch dat we dankzij giften zoals deze weer veel kinderen een onvergetelijke wensvervulling kunnen geven.” Meer informatie over Make-A-Wish Nederland is te vinden op www.makeawishnederland.org 

2.250 euro voor basisscholen

Naast de € 5.000 voor Make-A-Wish Nederland haalden de mannen met een bingo ook nog eens € 2.250 op. Dit bedrag hebben ze geschonken aan de basisscholen in de Trynwâlden.