Bibliotheekmedewerkster Ineke van der Meer en de vrijwilligers en deelnemers van het Digi-Taalhuis in Surhuisterveen.
Bibliotheekmedewerkster Ineke van der Meer en de vrijwilligers en deelnemers van het Digi-Taalhuis in Surhuisterveen. Foto: Ingezonden

Taalvrijwilligers Digi-Taalhuis verrast met bosje tulpen

Algemeen

Na de voorjaarsvakantie gingen de vrijwilligers en deelnemers van het Digi-Taalhuis van Surhuisterveen in week 9 vol goede moed weer aan de slag. Maar dit keer was het even wennen, want met het afschaffen van de coronamaatregelen mochten ze elkaar weer in groepsverband zien.

Voor de afschaffing van de coronaregels werden de lessen digitaal of zelfs één-op-één gegeven, waardoor er veel flexibiliteit van de vrijwilligers werd gevraagd. Als blijk van waardering stond de bibliotheek even stil bij het harde werken van de vrijwilligers. 

Vrijwilligers onmisbaar

Het Digi-Taalhuis kan niet zonder haar vrijwilligers. Zij zijn diegene die anderen helpen en begeleiden bij het vraagstuk van de deelnemer. Vrijwilligers die nu meedoen in het Digi-Taalhuis, hebben elk hun eigen redenen om vrijwilliger te zijn. De een wil graag een nuttige tijdsbesteding en iets voor de samenleving doen, een ander is gek op taal en alles wat daar mee te maken heeft en wil dit doorgeven en weer een andere vrijwilliger geeft aan dat ze blij wordt van het helpen van anderen. 

Het Digi-Taalhuis 

Het Digi-Taalhuis in de Bibliotheken van Noord-Friesland helpt mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en computeren. Dat doet het Digi-Taalhuis door het aanbieden van computerprogramma’s en cursussen voor zelfstudie, een collectie leuke boeken in eenvoudig Nederlands en door een sociale ontmoetingsplek te zijn.

Elke week, soms twee keer per week, komen vrijwilligers en deelnemers samen in de bibliotheek om te oefenen. Dit gebeurt in groepsverband, maar ook wordt er één-op-één aandacht gegeven. 

Meer informatie

Het Digi-Taalhuis is in de Bibliotheek. Wilt u weten waar bij u in de buurt een Digi-Taalhuis is? Bel met 088 – 16 56 123 of kom langs in de bibliotheek.