Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten.
Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Foto: Rika Rozema

Dorcas zoekt nieuwe kledingdepots

Algemeen

Dorcas zou graag meer kledingdepots openen in Friesland. Door heel Nederland heeft een groot aantal vrijwilligers een Dorcas-kledingdepot aan huis en zo zijn ze betrokken bij het werk van Dorcas. Ook hebben sommige kerken op hun terrein een Dorcas-kledingcontainer staan.

Wilt u een bijdrage leveren aan het werk van Dorcas en heeft u enkele vierkante meters ruimte beschikbaar voor opslag van kleding? Of heeft u plek voor een kledingcontainer? Dan zijn wij op zoek naar u als vrijwilliger om een kledingdepot te openen! De kleding die u inzamelt, wordt verkocht in onder andere onze Dorcas Winkels. De opbrengsten hiervan gaan naar onze projecten. 

Dorcas werkt aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. We creëren mogelijkheden voor mensen om zichzelf te ontwikkelen en voorzien waar nodig in de eerste levensbehoeften. Daarnaast investeren we in veerkrachtige gemeenschappen die zichzelf organiseren en samen werken aan oplossingen. En we bouwen aan een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen. Dorcas werkt in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. We hebben vestigingen in 14 landen die worden geleid door lokale collega’s. We hebben ons voor langere tijd aan deze landen verbonden vanwege de extreme armoede, langdurige conflicten, grote ongelijkheid en sociale uitsluiting. Onze lokale collega’s en vrijwilligers kennen de (culturele) context, hebben een groot netwerk en kunnen snel handelen in onvoorziene situaties.

Wilt u deel zijn van dit mooie werk door een Dorcas-kledingdepot te openen? Neemt u dan contact met Dorcas op. We zijn op zoek naar u! 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rika Rozema, 06-36531966 of r.rozema@dorcas.nl