Zes van de circa tachtig - vooral tweedejaars - studenten van de Universiteit van Amsterdam, die in Tytsjerksteradiel bijna 400 inwoners vragen stelden over AZC Burgum.
Zes van de circa tachtig - vooral tweedejaars - studenten van de Universiteit van Amsterdam, die in Tytsjerksteradiel bijna 400 inwoners vragen stelden over AZC Burgum. Foto: Actief Media

“Draagvlak voor AZC Burgum lijkt groot en stabiel”

Algemeen

Dat concluderen ongeveer tachtig studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zij hebben in januari onder bijna vierhonderd inwoners van Tytsjerksteradiel het ‘draagvlak’ proberen te bepalen over het asielzoekerscentrum in Burgum. Van tevoren waren met een steekproef 2700 adressen geselecteerd, zowel in Burgum als in de omliggende dorpen.

73 mensen geïnterviewd

De studenten zijn die adressen ook allemaal langs gegaan. Uiteindelijk hebben 397 mensen meegewerkt aan de vragenlijsten. “Ouderen waren iets oververtegenwoordigd, omdat die vaker thuis getroffen werden”, zegt docente Inge van der Welle. Bovendien zijn 73 personen nader geïnterviewd aan de hand van een standaard-vragenlijst, inclusief ‘sleutelpersonen’, zoals een medewerker va..