Luister naar de bajesverhalen van Henk Dillerop over moord en doodslag. (Foto ter illustratie)
Luister naar de bajesverhalen van Henk Dillerop over moord en doodslag. (Foto ter illustratie) Foto: Freepik.com

Bajesverhalen over moord en doodslag

Algemeen

We hebben Henk Dillerop afgelopen zomer leren kennen toen de SdKTW met een klein groepje mensen in de praam van Oege een tochtje naar Leeuwarden maakten. We meerden af bij de Harmonie en Henk was vanaf dat moment onze gids die het groepje door de meest duistere krochten van Leeuwarden leidde met zijn verhalen over moord en doodslag. Henk bleek een ras-verteller en heeft veel meer te vertellen uit zijn kleurrijke loopbaan dan hij tijdens deze tocht kwijt kon. Op 19 februari gaat hij in Wyns daarom verder. Hieronder nog een korte introductie.

Henk Dillerop heeft ruim veertig jaar gewerkt tussen criminelen. Hij sprak met moordenaars, verkrachters, overvallers drugshandelaren en brandstichters. De afgelopen zestien jaar als gevangenisdirecteur en daarvoor vijfentwintig jaar als rechercheur bijzondere zaken en als chef van de criminele inlichtingen dienst.

Daarnaast is Henk al twintig jaar actief als dichter, organiseert hij graag kleinschalige kunst- en cultuurevenementen en hij is betrokken bij diverse theaterproducties. Henk neemt je in zijn verhalen mee in de wereld van art & crime. 

Die beide werelden laat Henk samenvloeien in een letterlijk ‘boeiend’ en indringend verhaal over het leven binnen de muren van een gevangenis. Bijzondere verhalen op humorvolle wijze verteld over (levens)langgestraften die trainen met honden en bekende acteurs, verlof en werken, vader-kind contacten, macht en onmacht, vrouwen in detentie en emotionele verhalen over de lange weg van herstel tussen daders en slachtoffers. 

Ook geeft hij antwoord op de vraag: Mocht de gedetineerde vader zijn stervende dochter van zestien bezoeken?

Iedereen krijgt overigens ruimschoots de kans die vraag te stellen, die hij of zij altijd al had willen stellen over detentie. Henk opent met zijn verhaal deuren, die iedere dag ook weer dicht gaan.

Datum en plaats: Zondag 19 februari in de kerk te Wyns

Aanvang:                  15:00 uur, de kerk is vanaf 14:30 open

Toegang:                  10 euro