Een scene uit 'Erik of het Klein Insectenboek'
Een scene uit 'Erik of het Klein Insectenboek' Foto: Phile Deprez

Komende week in De Lawei weer volop keuze

Algemeen

Komende week in De Lawei: Phil Bee met With a little help from my friends, Diederik Jekel met Eerste Hulp Bij Moeilijke Onderwerpen, Gery Mendes met de dansvoorstelling Borboletas, Erik of het klein insectenboek van HNTjong plus Stadsschouwburg Utrecht.

Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens komen met de muziekvoorstelling Frisicana IV, met eigen Friestalige liedjes, of vertaald.

Deze week in de filmzaal: Hallelujah, Plus que jamais, The Whitney Houston Movie en Vous n’aurez pas ma haine.

Willem Wever voor volwassenen

Wetenschapsjournalist en presentator Diederik Jekel heeft een nieuw theaterprogramma dat op vrijdag 3 februari te zien is in De Lawei. In Eerste Hulp Bij Moeilijke Onderwerpen maakt hij moeilijke dingen makkelijk en handelbaar. Wanneer nemen computers banen over en waarom worden vogels niet geëlektrocuteerd als ze op stroomleidingen zitten? Hij legt met humor en simpele voorbeelden uit wat voor problemen er spelen, zodat het publiek zelf een standpunt in kan nemen. Diederik zal live publieksvragen beantwoorden. 

Kaapverdische muziek en dans

Borboletas is een solo van de uit Kaapverdië afkomstige muzikant en acteur Gery Mendes. De voorstelling gaat over een oorlog die voor de vader een uitvlucht betekende, de mogelijkheid om de armoede en zijn eiland achter zich te laten en ooit als een koning terug te keren. Voor de zoon is de oorlog iets dat hij denkt te herkennen in zijn vader, in zijn vurige temperament, of juist in zijn stille afwezigheid.

Mendes maakt een muzikale reis kriskras door de tijd, langs de liefde, de misère van zijn vaders jeugd en hoe deze als dienstplichtig militair vocht voor een regime dat zijn volk onderdrukte. De voorstelling is vrijdag 3 februari te zien.

Een beestachtige familievoorstelling

Op zaterdag 4 februari is de familievoorstelling Erik of het kleine insectenboek (8+) te zien in De Lawei. De muzikale familievoorstelling is een geremixte versie van Godfried Bomans’ klassieke kinderboek. Erik Pinksterblom is een fantasierijk jongetje dat verlangt naar iets bijzonders. Op een dag krimpt hij tot het formaat van een vlieg en belandt in stadspark de Wolleweide, een wonderlijke wereld, waar het gedrag van de insecten verdacht veel lijkt op dat van mensen.

The Whitney Houston Movie

The Whitney Houston Movie a Dance: The Whitney Houston Movie is een nieuwe film over popicoon Whitney Houston. Whitney begon als koormeisje in New Jersey. Ze ontpopte zich uiteindelijk tot een van de meest succesvolle en bekroonde zangeressen en artiesten allertijden. De film toont een reis door Houstons baanbrekende carrière en leven, met optredens en een soundtrack met de populairste hits. Te zien in de filmzaal van 3 tot 12 februari.

Meer informatie & kaarten bestellen via www.lawei.nl