Vocaal ensemble Lijn 12 treedt op in Damwâld op zondag 5 februari
Vocaal ensemble Lijn 12 treedt op in Damwâld op zondag 5 februari Foto: Ingezonden

Vocaal ensemble ‘Lijn 12’ treedt op in Damwâld

Algemeen

Het vocaal ensemble ‘Lijn 12’ geeft een concert in de Doopsgezinde kerk ‘De Fermanje’ van Damwâld, zondag 5 februari. Vanaf het begin van het nieuwe millennium laat Lijn 12 ziijn stem horen.

Het is een vocaal ensemble, bestaande uit tien Friese zangers en zangeressen. Elk op eigen wijze hebben zij een brede ervaring opgedaan en dat vinden luisteraars terug in de bijzondere klank van deze groep.

Zeer breed repertoire

De groep heeft een zeer gevarieerd en breed repertoire opgebouwd: klassiek, jazz, religieuze of wereldmuziek, afkomstig uit tal van werelddelen. Met een warme klankkleur vertolkt dit ensemble de noten op papier tot een fijne muzikale ervaring.

Lijn 12 staat onder de muzikale leiding van Sjoek Nutma, afgestudeerd aan het Stedelijk Conservatorium in Leeuwarden en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Het wordt een levendig programma met een subtiele choreografie. Kortom Lijn 12 is: Vocaal gevarieerd! Het concert wordt gehouden in de Doopsgezinde kerk ‘de Fermanje’, aan de Doniawei 34 te Damwâld en begint om 15.00 uur. De entree is € 10,00.