Natuurkisten van de Kistemakker.
Natuurkisten van de Kistemakker. Foto: Ingezonden

Natuurkisten van de Kistemakker

De Kistemakker uit Poppenwier maakt echte handgemaakte houten kisten waaronder ook natuurkisten. Prachtige massief houten kisten, meestal gemaakt van de Douglas spar, vaak uit de bossen van Staatsbosbeheer, en in Friesland gezaagd. Natuurkisten worden speciaal gemaakt voor Natuurbegraafplaatsen, maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden op reguliere begraafplaatsen of in crematoria.

De houtverbindingen zijn zoveel mogelijk door middel van deuvels en milieuvriendelijke lijm. De hengsels zijn gemaakt van Manilla natuurvezeltouw, of de kist heeft mooie houten handgrepen. De binnenkant wordt keurig afgewerkt met ongebleekt katoen en het kussen wordt gevuld met houtspaanders. Ook andere vullingen zijn mogelijk, bijvoorbeeld riet, wol, hooi of stro.

In een maatschappij waarbij de meeste bedrijven proberen te groeien en graag met aantallen, uitbreiding en omzet pronken, probeert de Kistemakker lekker kleinschalig te blijven.

De Kistemakker maakt het verschil tussen massaproductie en uniek werk. Graag wil hij weten, om wat voor persoon het gaat. “Hoe was hij, waar hield zij van”. Deze gegevens gebruikt hij bij het kiezen en het maken van de juiste kist. De meest uiteenlopende soorten hout liggen hier op de werktafel. Want alles kan en alles mag. Prachtige ruige en brede schaaldelen, maar ook zacht en gladgeschuurd blank hout.

Vraag naar een kist van de Kistemakker, een eerlijk product voor een eerlijke prijs. Elke maandagavond vanaf 7 uur open huis in de kerk te Poppenwier, en op elke andere dag op afspraak. Wilt u uw wensen vast leggen, en alvast een afspraak maken over de prijs en het model? Dit kan nu en zonder aanbetaling bij de Kistemakker. Kisten van "de Kistemakker” zijn er voor elk budget, en worden normaal door uw verzekeraar vergoed.