Meri Khojayan (viool) en Robert Poortinga (piano).
Meri Khojayan (viool) en Robert Poortinga (piano). Foto: Ingezonden

Kerkconcert met Meri Khojayan en Robert Poortinga

Algemeen

Op zondagavond 11 december 2022 is er in Kollum een optreden van het duo Meri Khojayan (viool) en Robert Poortinga (piano). Dit duo maakt al jaren furore in de internationale kamermuziekwereld.

Als prijswinnaars van talrijke concoursen is het in Italië wonende duo één van de bekwaamste viool-piano-duo’s van de eigen generatie. Daarmee ontwikkelen ze momenteel samen een prachtige, internationale carrière.

‘Charmante mix’

“Ze weten het publiek te raken, dankzij de charmante mix van talent, muzikale gevoeligheid, hoogstaande techniek en een ongelooflijk begrip van de composities. De perfecte uitvoering van hun brede en gevarieerde repertoire maakt elk van hun concerten tot een onvergetelijke gebeurtenis!’ schreef”, Amici Per La Musica’ (Turijn 2022).

Drie componisten

Dit jaar tekende het duo een exclusief platencontract bij Aliud Records. De debuut-cd met alle viool-pianowerken van Sergei Prokofiev (zowel sonates als vijf melodieën) staat voor mei 2023 gepland. In Kollum kunt u onder andere luisteren naar muziek van Edward Elgar, Sergei Prokofiev en Ralph Vaughn Williams.

In de Oosterkerk

Let op: dit Maartenskerkconcert van 11 december is niet in de Maartenskerk, maar zal plaatsvinden in de Oosterkerk te Kollum (Oostenburgstraat 3). De Maartenskerk is vanaf 1 december gesloten in verband met de hoge energiekosten. Ook de twee nog volgende concerten zullen in de Oosterkerk plaatsvinden. 

Er zijn hierna nog concerten, op 12 februari en 12 maart. Meer info: www.maartenskerkconcerten.nl en https://www.facebook.com/Maartenskerkconcerten/ De concerten beginnen steeds om 19.30 uur en de toegang is gratis.