Loonbedrijf Van der Schors werkt aan een beklimming, onderdeel van het parcours.
Loonbedrijf Van der Schors werkt aan een beklimming, onderdeel van het parcours. Foto: Ingezonden

29 december tweede MTB-tocht Surhuizum

Algemeen

Het Surhúster Fytsploechje bereidt de Meint Beukema Classic voor, een mountainbike-tocht die gehouden zal worden in de kerstvakantie, op donderdag 29 december 2022.

Op de foto is te zien dat loonbedrijf Van der Schors in Surhuizum op hun industrieterrein aan de Uterwei twee schitterende beklimmingen realiseert, een van de vele uitdagingen op deze route. Het wordt een aantrekkelijke route met wisselende landschappen door de Friese Wouden en het Westerkwartier.

Bij boeren en particulieren

De route gaat bij boeren over het land, over dijken van waterschappen, over het erf van particulieren en door natuurgebieden van Staatsbosbeheer. De organisatie is blij met deze eigenaren, die eenmalig hun terrein hiervoor willen openstellen.

Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen. Er zijn twee afstanden, van 30 kilometer en van 58 kilometer, voor de iets meer getrainde deelnemers. Het is een bepijlde route met onderweg meerdere stopplekken op prachtige locaties. Daar kun je een lekkere versnapering nuttigen om je energie op peil te houden.

Tweede editie

Het Surhúster Fytsploechje organiseerde in 2019 voor het eerst een MTB-tocht, die boven verwachting veel deelnemers trok. In de twee jaren daarna lagen de plannen weer klaar, maar moesten vanwege corona geannuleerd worden. Nu wordt alles in het werk gesteld om er dit jaar weer een succes van te maken.

MFC De Delfeart

De start en finish zijn bij het MFC De Delfeart in Surhuizum, waar bij terugkomst een kop warme snert wacht. Inschrijving is mogelijk via de website www.surhusterfytsploechje.nl en op de dag zelf bij de start.