Het thema is '1001 nacht'.
Het thema is '1001 nacht'. Foto: ingezonden

Nachtkuier Holwerd in ‘Arabische
sferen van 1001 nacht' voor
Stichting Energy4all

Zaterdag 1 oktober is de zesde editie van Nachtkuier Holwerd. Dit jaar organiseert de organisatie een ‘betoverende’ wandelroute van 8 kilometer in de ‘Arabische sferen van 1001 nacht’. Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Energy4all. 

De tocht gaat door het dorp, langs historische gebouwen, over binnenweggetjes en langs de route staan meer dan 3000 kaarsjes. Onderweg kunnen de mensen theatervoorstellingen zien met onder andere buikdanseressen, een waarzegster, een sultan met z’n harem en allerlei andere activiteiten, passend bij het thema. Ook kun je jezelf vereeuwigen in een fotomoment op een kameel. 

Deelname kost € 12,50, kinderen tot en met 12 jaar kunnen meedoen voor € 7,50. Per inschrijving gaat 2 euro naar Stichting Energy4all. Deze stichting zet zich in om energiestofwisselingsziekten bekendheid te geven en steunt het onderzoek naar een medicijn om deze ziekten zo snel mogelijk te kunnen stoppen. Een stofwisselingsziekte heeft het leven van een een jong gezin uit Holwerd op de kop gezet. 

De startlocatie is MFA Holwerd op Morgenzon 7 in Holwerd. Inschrijven voor Nachtkuier Holwerd kan door een e-mail te sturen naar inschrijven@nachtkuier.nl onder vermelding van je naam.