Borden bij de Raadhuisweg in Burgum.
Borden bij de Raadhuisweg in Burgum. Foto: Actief Media

Winkels in Burgum gewoon bereikbaar

Algemeen

De Raadhuisweg in Burgum is tot en met maandag 24 oktober afgesloten. Wie vanaf de brug over het Prinses Margrietkanaal richting de rotonde bij het gemeentehuis rijdt, ziet een wirwar van borden. Daarop wordt onder andere aangegeven hoe bezoekers bij het gemeentehuis kunnen komen. Maar hoe kom je bij de bedrijven op de Markt, zoals bijvoorbeeld de supermarkten? 

Om op de Markt te komen kun je de borden met een ‘B’ volgen. Je rijdt dan eerst over de G.W. Navislaan, vervolgens over de Dokter B. Hornstrasingel en daarna over de Tjalling H. Haismastraat. Op de laatstgenoemde straat blijf je de borden niet tot het einde volgen, maar neem je de vierde afslag rechts richting de Markt. 

Het is ook mogelijk om een kortere route over de Freerk Bosgraafstraat te nemen. Op de G.W. Navislaan neem je dan de eerste afslag rechts naar de Noordersingel. Vervolgens neem je de eerste afslag links en direct daarna de eerste afslag rechts naar de Freerk Bosgraafstraat. Deze straat rijd je helemaal uit om vervolgens rechts af te slaan. Daarna neem je de tweede afslag rechts richting de Markt.