De jachthaven in Burgum.
De jachthaven in Burgum. Foto: ingezonden

WSV Bergumermeer pakt uit tijdens jubileumfeest

Algemeen

Zaterdag 17 september viert Watersportvereniging Bergumermeer (WSV Bergumermeer) haar 100-jarig, of eigenlijk 101-jarig bestaan. De vereniging doet dat met een (watersport-)activiteitendag in de Burgumer haven en sluit de dag af met een barbecue voor de leden.

Het evenement start om 14.00 uur. De gehele middag is het mogelijk om gezellig langs te komen, een bakje koffie te drinken en even over de steigers te struinen om te kijken wat de leden zoal te koop aanbieden op de steiger of vanaf hun boot. Rondom het Bulthuismonument staan een aantal zeilboten opgesteld van de Stichting Oud Varend Hout. Vrijwilligers daarvan geven maar al te graag uitleg. Voor de kinderen is er de gehele middag een spectaculair springkussen. Ook is het mogelijk om in een plastic bal over het water in de haven te ‘lopen’.

Verder is in het havengebouw een kleine tentoonstelling met verenigingsmemorabilia ingericht. In samenwerking met Suptour Friesland worden er drie gratis supclinics aangeboden. Nog nooit op een sup gestaan? Dit is uw kans. Ervaren instructeurs helpen u op weg. U kunt het zittend doen mocht u dat willen. Het zijn clinics voor zowel de absolute beginner als voor de wat gevorderde supper die de fijne kneepjes van het suppen wat beter wil leren. Voor deze clinics is opgave verplicht via tinyurl.com/2uxpa8cn.

Zie voor meer informatie op www.wsvbergumermeer.nl .