De band ‘Las Bandidas’, zaterdag 1 oktober in de Pleats.
De band ‘Las Bandidas’, zaterdag 1 oktober in de Pleats. Foto: Ingezonden

De Pleats dit seizoen een brûsplak vol cultureel avontuur

Wat is er weer veel te beleven het komend theaterseizoen in de Pleats te Burgum. Met maar liefst veertien voorstellingen kun je weer regelmatig op avontuur in je eigen omgeving. Wij kijken nu al uit om je weer te mogen ontvangen in ons knusse theaterzaal. 

Na de warme zomer wordt op 1 oktober weer tijd om eens ouderwets te gaan genieten van een Burgumer Stappersjûn dit keer met medewerking van de welbekende oud DJ van Quatrebras Auke en de sensationele dames rock band Las Bandidas.

Op muzikaal gebied zijn er topavonden met op zaterdag 5 November twee spraakmakende bands, The Fortunate Sons CCR Tribute en Boom Like that Tribute Dire Straits.

Op 17 december De Kast met hun 30 jaar jubileumconcert. In het nieuwe jaar gaan we door met op 27 Januari Bogerman Bigband met special guest Janneke Brakels. Op zaterdag 18 februari na een groot succes op herhaling bij ons met hun nieuwste theatertour FRISICANA IV onze Fryske Troubadours Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Pieter Willekens en op vrijdag 14 April The WIeners met klassiekers van Elvis, Buddy Holly, Johny Cash en vele andere bekende rocksterren.

Op toneelgebied komen op 2 November Pier 21 met hun meest fleurige en treurige voorstelling ooit Bijke. Gegarandeerd een succesvolle avond en dit geldt zeker ook voor Us Man op woensdag 8 Februari een humoristische tweeluik door JM teaterwurk. Ook de kleintjes komen aan bod in oktober met de voorstelling Nico met zijn KLIKO!!

Maarten van Rossem is op 15 december weer te beluisteren in zijn theatercollege bij ons een reeds geziene gast. Johan Veenstra de welbekende schrijver, dichter en verteller uit de Stellingwerven sluit het seizoen op zijn bekende manier af op 20 April.

Kijk voor alle info en het bestellen van uw kaarten op: www.cultuurindepleats.nl Tot ziens ook namens alle leden van de culturele commissie de Pleats, Piet Kuiper voorzitter.