Piter Wilkens trad aan het einde van de avond op in de Tapery, waar het goed vol werd.
Piter Wilkens trad aan het einde van de avond op in de Tapery, waar het goed vol werd. Foto: Actief Media

Swingnacht Burgum weer groot succes!

Algemeen

De Swingnacht Burgum trok afgelopen zaterdag 25 juni 2022 naar schatting tussen de 3.500 en 4.000 bezoekers met een mooie mix van jong en oud. Zij maakten er, net als bij de vorige editie in 2018, één groot feest van.

Zelfs een klein regenbuitje aan het einde van de avond mocht de pret niet drukken. Dit water kwam voor velen juist als een welkome, verfrissende douche.

Drukte in Burgum

Vanaf half negen begon het centrum van Burgum langzaam vol te stromen. Op een gegeven moment kon je bij wijze van spreken over de koppen lopen en moest de bezoekersstroom bij verschillende locaties gereguleerd worden.

Compliment

Het bleef de hele avond gezellig en grote incidenten zijn uitgebleven, mede dankzij de inzet van EHBO Burgum en de beveiliging. Een groot compliment aan de horeca, de organisatie en vooral de bezoekers, die lang naar dit feestje hebben uitgekeken.

Nog lang gezellig

Na afloop van de Swingnacht bleef het nog lang gezellig in de Tapery en ’t Roodhert waar de ‘afterparty’ tot in de kleine uurtjes duurde. Ook het Luifeltje en de Frieterie bleven na afloop van de Swingnacht nog even open om de bezoekersstroom te verwerken en de magen van de hongerige bezoekers aan te vullen.