Diëtisten Wilma Bouwman en Alie Lourens.
Diëtisten Wilma Bouwman en Alie Lourens. Foto: Ingezonden

Diëtisten zetten 6x6 dieet in als medicijn

Het is inmiddels alweer 10 jaar geleden dat de diëtisten Wilma Bouwman en Alie Lourens hun praktijk Dieetzorg Friesland zijn gestart. Of je nu te zwaar bent of juist te licht, of je diabetes hebt, darmklachten of een te hoog cholesterolgehalte, je kunt bij hen terecht voor een dieetadvies op maat. Alie vertelt: ‘Wij vinden het belangrijk dat je begrijpt welke invloed voeding op jouw gezondheid heeft, zodat je in de supermarkt zelf de goede keuzes kunt maken. Wij denken graag in mogelijkheden.’ 

Je bent welkom in Dokkum, Leeuwarden, Burgum, Damwâld en Anjum.

Overgewicht is een groeiend probleem, maar helaas is afvallen vaak nog niet zo gemakkelijk. Dat veel mensen insulineresistent zijn en daardoor moeilijk afvallen, is nog niet zo lang bekend. Alie en Wilma hebben door studie en pionieren, gevolgd door wetenschappelijk onderzoek, een methode ontwikkeld waarmee je weer gevoeliger wordt voor insuline.
Met het 6x6 dieet® reset je je stofwisseling, je valt af en wordt weer gezonder en fitter, zelfs diabetes kan omgekeerd worden. Ze hebben al 1000 mensen begeleid met dit dieet. En recent is het boek ‘6x6 dieet, in 3 fases naar een gezonde leefstijl’ verschenen. ‘Met het 6x6 dieet zetten we voeding in als medicijn”, aldus Wilma. ‘Het is een goedkope en prettige oplossing voor veel gezondheidsproblemen.’ Je eet koolhydraatarm, maar van producten met meer vet en eiwit mag je lekker veel nemen, zodat je geen hongergevoel krijgt. In het boek staan talloze recepten en bereidingstips, gemakkelijk en snel te maken, zelfs als je weinig kookervaring hebt.

Het boek is te koop via de website 6x6dieet.nl, bij de boekhandel en bol.com.
Wil je meer informatie over wat de diëtist voor jou kan betekenen, zie dan onze website dieetzorgfriesland.nl.