De molen en een tent bij de molen in Burum zijn tijdens de reünie centrale ontmoetingsplekken.
De molen en een tent bij de molen in Burum zijn tijdens de reünie centrale ontmoetingsplekken. Foto: Burt Sytsma

Schoolreünie in Burum, geef je op tijd op

Algemeen

Op 24 september 2022 is het feest in Burum: dan wordt gevierd dat het Christelijk Basisonderwijs in dit dorp 150 jaar bestaat. En wat is er nou leuker dan je klasgenoten van toen weer terug te zien?!

Anders dan dat de titel doet vermoeden is deze dag niet alleen voor reünisten, maar ook voor Burumers zelf en oud-Burumers die deze feestelijke dag uiteraard ook van harte welkom zijn! De commissieleden zijn inmiddels achter de schermen in volop bezig om deze dag tot een groot succes te maken, want ja; er móet dan wel wat gebeuren. Aanmelden kan uiterlijk tot en met 15 juli, zie ook verderop in dit artikel.

Wat kun je verwachten?

Rond 10:00 uur inloop met koffie met gebak in de tent bij de molen. Rond het middaguur wordt er een heerlijke lunch verzorgd. ‘s Middags zijn er volop activiteiten in het dorp; de molen draait op volle toeren en is open voor bezichtiging. Een fototentoonstelling in dorpshuis ‘Toutenburg’, de kerken zijn geopend voor publiek en je kunt zelfs een kijkje nemen in het oude café Smits in het centrum van het dorp, inmiddels prachtig verbouwd tot een kinderdagverblijf. 

Ook is er gelegenheid tot het maken van klassenfoto’s die fotograaf Burt Sijtsma haarscherp voor je vastlegt! En ‘last but not least’ staan natuurlijk de deuren van CBS ‘Op de Hoogte’ wagenwijd voor je open met een grote collectie aan klassenfoto’s en ander oud schoolmateriaal.

Bijzonder vervoermiddel

Lopen tussen de locaties hoeft in principe niet; een ludiek vervoermiddel rijdt de hele dag tussen de verschillende locaties. Voor de mensen die zich voor een hele dag opgeven, staat er rond zes een warm buffet klaar. ‘s Avonds mag de feestband ‘Prime Suspec’ proberen het dak van de tent te blazen. Maar dit alles kan natuurlijk niet zonder jou en jullie; oud-leerlingen, oud-leraren, Burumers én oud-Burumers!

Een hele dag? Of toch liever een halve dag? Het kan allemaal! Geef je op via www.schoolreunieburum.nl! Ook de entreekaarten voor het feest kun je hier in de voorverkoop bestellen. Wil je de ontwikkelingen rondom deze dag volgen? Of heb je nog leuke oude schoolfoto’s? Check facebook: Schoolreünie Burum 2022 of: schoolreunieburum2022 op Instagram! Let op: aanmelden kan uiterlijk tot en met 15 juli a.s., dus wees erbij!

Via website of anderszins

Lees je dit stuk en denk je hé; mijn opa & oma of andere familieleden/kennissen móeten dit weten: breng ze op de hoogte! En zegt het voort! Aanmelden in principe via de website, maar lukt dit niet, neem dan even contact op met de reüniecommissie via info@schoolreunieburum.nl of via 06-14106851 , want deze feestelijke 24e september wil je toch niet missen?!