Eén van de vele volkstuinen van De Wrottersploech in Drachten.
Eén van de vele volkstuinen van De Wrottersploech in Drachten. Foto: Ingezonden

Volkstuinvereniging De Wrottersploech viert 65 jarig bestaan

Algemeen

Op 3 juni 2022 bestaat de volkstuinvereniging Wrottersploech 65 jaar. Dankzij aanwas van jonge leden is de vereniging nog springlevend. Behalve van het telen van groente, fruit, kruiden en bloemen is er ook sprake van kleinschalige recreatie, vooral voor kinderen. De vereniging viert het jubileum in het Pinksterweekeinde, van 4 tot en met 6 juni.

De Wrottersploech heeft drie complexen in Drachten: De Zandige Wijk, De Dwarsvaart en ’t Soethoudt. Zaterdagmiddag 4 juni om 14.00 uur zal de opening verricht worden door oud-voorzitter Roel Bouma, die een aardbeiplant zal plaatsen in een mini-moestuin op tafelhoogte. Hierdoor is het nu zelfs mogelijk voor mensen in een rolstoel om hun eigen groenten te kweken.

Diverse activiteiten

Naast informatie over tuinieren kunt u zaterdag ook voorlichting krijgen van een Imker, een dagleliekweker en ook is Mieke Wesdorp aanwezig om de bezoeker te informeren over het kweken en gebruik van kruiden.

Film en foto’s

Een film en foto’s uit de oude doos zullen ook worden vertoond van 4 tot en met 6 juni, tussen 10 en 12 uur en van 14 tot 16 uur, in het informatiecentrum aan het Noorderend 20a in Drachten.