Afbeelding
Foto: Ingezonden

Sjoerd Lampers: “Schoenen koop je voor jezelf”

Vaak komt een klant binnen met een ‘opdracht’: “Ik zoek een paar schoenen waar ik de hele dag op kan lopen, of “waar ik 25 kilometer op kan lopen”, of “ik zoek schoenen die makkelijk 25 kilometer kunnen lopen.”

Die laatste is nog het leukst, want ik denk dan al gauw, goh, zulke schoenen wil ik ook, want dan hoef ik zelf niet meer zo’n eind te lopen… Natuurlijk bedoelt die klant dat hij 25 kilometer wil kunnen lopen, en dat hij schoenen zoekt waar hij dat mee kan doen. Maar willen is wat anders dan kunnen…

Goede schoenen vormen de basis om fit door de dag te komen, vooral bij een staand of lopend beroep. Vaker dan eens hebben wij nieuwe werknemers of stagiaires na twee dagen in de winkel huilend in het magazijn aangetroffen omdat hun voeten zo zeer deden, of omdat ze zo’n pijn in de rug hadden… en dat waren vaak jonge mensen onder de 20 jaar. 

Vaak horen we ook mensen zeggen: "Ik ga toch geen 200 euro uitgeven aan schoenen die ik voor mijn werk/baas moet dragen!?” Nou, voor wie werk jij dan? Doe je dat voor je werkgever? Of doe je dat om geld voor jezelf te verdienen? En hoe vaak gebeurt het dat mensen na hun werk geen puf meer hebben om wat leuks voor henzelf of met de kids te doen. Op de bank hangen en tv kijken is dan vaak nog de enige ‘activiteit'. Het werk krijgt dan de schuld, maar aan de (zachte) sportschoenen wordt nooit gedacht.

Veel klanten vragen om ‘goede’ schoenen, maar haken dan af omdat ze “zulke schoenen” niet willen dragen: “Dat ziet er niet uit”, of “die heeft mijn oma ook”. En weer worden er ‘mooie’ schoenen gekocht… Totdat het plotseling niet meer gaat. En dan komt de klant met voet- en rugklachten. En dan heb je geen keus meer. Lekker makkelijk!

Goede schoenen koop je voor jezelf, met goede schoenen is het leven leuker!

Sjoerd Lampers
Lampers Schoenen