De jongste deelnemers in de categorie D tot en met 9 jaar van ModèstoDûns in actie.
De jongste deelnemers in de categorie D tot en met 9 jaar van ModèstoDûns in actie. Foto: Denise Janssens

Open Friese kampioenschappen jazzdans in Burgum

Algemeen

Zaterdag 21 mei werd er voor het eerst een grote danswedstrijd georganiseerd in de nieuwe sporthal de Nije Westermar in Burgum. Een prachtige jazzdanswedstrijd verspreid over twee dagdelen met ruim 400 deelnemers uit Fryslân, Drenthe en Overijssel.

Vanuit Tytsjerksteradiel kwamen de volgende verenigingen in actie: GVV Veenwouden, HSV Hurdegaryp en ModèstoDûns uit Burgum. De verenigingen deden goede zaken in de Nije Westermar.

GVV Veenwouden behaalde in de categorie C tot en met 19 jaar de eerste prijs en in de categorie C tot en met 13 jaar de derde prijs. HSV Hurdegaryp behaalde de eerste prijs in de categorie D tot en met 13 jaar, tweede prijzen in de categorieën D tot en met 9 jaar en C tot en met 13 jaar en derde prijzen in de categorieën C tot en met 16 jaar en C tot en met 19 jaar. ModèstoDûns behaalde de eerste prijs in de categorieën C tot en met 13 jaar, B tot en met 16 jaar en B20 plus. De Burgumer vereniging werd tweede in de categorie C tot en met 16 jaar en derde in de categorie D tot en met 13 jaar.

Een week eerder presteerde ModèstoDûns ook al op hoog niveau. Op zaterdag 14 mei wist het team MDF Kids de eerste prijs te behalen bij een urban-/streetdance-wedstrijd in Jubbega. Diezelfde dag stond de selectiegroep 9 tot en met 13 jaar in de finale van de D-categorie op het Nederlands kampioenschap. De talentvolle groep werd zesde.

Zondag 15 mei kwamen vier teams van ModèstoDûns in actie op de showdancewedstrijden in Harderwijk. De groepen tot en met 13 jaar en 20 jaar en ouder werden eerste in hun categorie. De groepen 13 en 14 jaar en 14 tot en met 16 jaar wisten een goede tweede plaats te pakken.