Het verhaal van de familie van der Wal.
Het verhaal van de familie van der Wal. Foto: RTV NOF

RTV NOF genomineerd voor Lokale Media Award 2022

Algemeen

Streekomroep RTV NOF is door een vakjury genomineerd voor een Lokale Media Award in de categorie Nieuws & achtergronden met het programma ‘Het verhaal van de familie van der Wal’. De NLPO maakte alle genomineerden donderdag bekend. In mei 2021 ging het bedrijf van de familie van der Wal in Noardburgum in vlammen op. Om antwoord te geven op alle vragen in de regio gaven Lieuwe en Akkelien een interview aan RTV NOF waarin ze reageerden op het heftige nieuws.

Uitreiking Lokale Media Awards 
Op vrijdagavond 10 juni is de feestelijke uitreiking van de Lokale Media Awards in Beeld en Geluid Hilversum. Dan weten we wie naar huis gaat met een award. De Lokale Media Awards worden uitgereikt in de categorieën Nieuws en achtergronden, Audio, Video, Innovatie en Presentatietalent. Ook wordt de prijs voor Omroepvrijwilliger van het Jaar en de prijs voor Omroep van het Jaar uitgereikt.

Presentatietalent 
Eerder werd al bekend dat RTV NOF-presentatrice Carina Roemers uit Dokkum door de jury genomineerd is voor de titel Presentatietalent van 2022. Carina maakt voor RTV NOF de serie ‘Wat een Vak’, waarbij ze meeloopt met inwoners van Noordoost-Fryslân die bijzonder werk hebben.

Geweldig nieuws
“Twee nominaties in een landelijke competitie, voor het relatief kleine RTV NOF, dat is echt geweldig nieuws”, laat voorzitter Marco Keizer van RTV NOF weten. “Het onderstreept nogmaals dat de weg die we zijn ingeslagen met pilots en samenwerkingen met Omrop Fryslân en de NOS zijn vruchten afwerpt. We zijn hard bezig om de politiek te overtuigen met een basisbekostiging te komen voor deze nieuwsvoorziening.”