Afbeelding
Foto:

Expositie 'Stroomopwaarts'

Stroomopwaarts is de titel waaronder vijf musea in Zuidoost Friesland een expositie organiseren. Het gaat om Museum Belvédère, Museum Dr8888, Museum Heerenveen, Museum Opsterlân en Nationaal Vlechtmuseum Noordwolde. Stroomopwaarts doet naast de exposities een beroep op kunstenaars om aan de slag te gaan in de regio Zuidoost Friesland. Zes kunstenaars zijn door een jury geselecteerd en hebben intrek genomen bij gastgezinnen en gaan aan het werk de gehele maand mei in de vijf gemeenten van zuidoost Friesland. Onze partners zijn Tresoar en Arcadia.

Volg hun werk op facebook en Instagram: stroomopwaarts.art

Met museum Opsterlân als thuisbasis verkent Sanne van Balen heel Opsterland. Van Bakkeveen, Wijnjewoude tot aan Tijnje. Via gehuchten als Âld Beets en de Ûlesprong gaat ze op zoek naar de poëzie in het landschap. Zo vraagt ze zich af wat het woordje “-schap” uit landschap, vriendschap, mienskip, wetterskip, eigenlijk betekent. En breder: hoe komt betekenis eigenlijk tot stand? Wat voor invloed hebben wij mensen en het landschap om ons heen daarop? De vertaling van haar kennismaking met het gebied neemt ze mee naar het naaiatelier dat ze heeft ingericht in museum Opsterlân.

Zijn er plekken die voor jou veel betekenen? Heb je oude lappen stof of kledingstukken in de kleur rood die je niet meer gebruikt? Iedere woensdag en zondagmiddag vrije inloop van 13-17 uur voor wie benieuwd is naar verhalen, meer weet over textiele werkvormen zoals quilten, of thuis nog wat rode stof op zolder heeft liggen. Neem mee en kom op bezoek: Hoofdstraat 59, 8401 BW Gorredijk.