Veteranen Jim Parks (links) en Art Boon.
Veteranen Jim Parks (links) en Art Boon. Foto: Ingezonden

De Canadese veteranen Art Boon en Jim Parks bezoeken landgoed de Klinze

Algemeen

Op zondagmiddag 1 mei komen er nog twee Canadese veteranen naar landgoed de Klinze in Aldstjerk. Art Boon vocht in The Perth Regiment, Jim Parks in The Royal Winnipeg Rifles. Beide veteranen kwamen op D-day aan land en bevrijdden uiteindelijk Fryslân in 1945.

Vanaf 13.30 uur is iedereen van harte welkom om ze nog eenmaal met een applaus te bedanken voor onze vrijheid. Rond 14.00 uur zullen de veteranen arriveren op de oprijlaan bij landgoed de Klinze. Er zijn ook diverse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te zien. De eigenaren willen er alles over vertellen. Swing the Mood brengt muziek uit die periode ten gehore. Zij zullen liedjes van The Andrew sisters gaan zingen. Ook is er catering aanwezig voor een hapje en een drankje.

In tegenstelling tot vorige jaren moeten er helaas wel een paar maatregelen genomen worden. De beide veteranen zijn inmiddels 97 jaar. Ze komen aanrijden in Jeeps en er zal een echte bordesscène plaatsvinden. Hierbij worden beide volksliederen gezongen. U kunt met uw vlaggetje zwaaien en hen bedanken met een groot applaus.