Net als in november zal de N361 tussen Gytsjerk en restaurant E10 begin mei een tijdje gestremd zijn vanwege werkzaamheden.
Net als in november zal de N361 tussen Gytsjerk en restaurant E10 begin mei een tijdje gestremd zijn vanwege werkzaamheden. Foto: Ingezonden

N361 van rotonde Gytsjerk tot kruispunt E10 gestremd

Algemeen

Vanwege asfalteringswerk is de provinciale weg N361 tussen de rotonde bij Gytsjerk tot aan kruispunt E10 vanaf maandag 2 mei om 7.00 uur tot en met donderdag 5 mei 24.00 uur afgesloten voor verkeer.

Tussen de rotonde bij Gytsjerk en de kruising met de Rinia van Nautawei komt een nieuwe asfaltlaag. Ook laat de provincie Fryslân de berm verharden met grasbetontegels. Rondom de kruising en de brug stort de aannemer betonverhardingen en worden de bermen afgewerkt. Na het asfalteren krijgt de weg tussen de Rinia van Nautawei en kruispunt E10 een nieuwe markering.

Omleiding fia Sintrale As

De omleidingsroute is via de Sintrale As. Deze wordt met borden aangegeven. Fietsers en voetgangers kunnen er wel langs. Het openbaar vervoer rijdt een alternatieve route. Kijk voor de actuele informatie op www.arriva.nl/halte. Het tankstation is vanaf de rotonde bereikbaar, met uitzondering van het moment waarop hier geasfalteerd wordt. 

In november 2021 waren er ook werkzaamheden aan de N361. Ter hoogte van de afslag van de Rinia van Nautawei is een brug met faunapassage aangelegd. Dit ten behoeve van dieren die zich willen verplaatsen van de Wielen naar het Bûtefjild of omgekeerd. Ook is de wegconstructie aangepast. Door lage temperaturen konden destijds niet alle geplande onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit wordt nu alsnog gedaan. Meer informatie over de werkzaamheden en de stremming is te vinden op www.decentraleas.nl.